Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Assistant Software/Firmware for Mac

Discussion in 'Firmware' started by ccpmedic, Feb 25, 2014.

  1. ccpmedic

    Joined:
    Dec 31, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I would like to enable IOC and ensure all software/firmware is up to date, but cannot find downloads for Mac. Please help!
     
  2. Wind_Shear

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Messages:
    90
    Likes Received:
    1
  3. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    842
    Likes Received:
    5
    Location:
    Twyford, UK
    If you're flying a Phantom 1 then you will need to get hold of a Windows machine or install Windows in a virtual machine on your Mac. Or use bootcamp.
     
  4. ccpmedic

    Joined:
    Dec 31, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Wind Shear, I am flying a Phantom 1. Info on the downloads page state I need to use Windows. I was hoping to find out if there was a way around the need for a windows machine (I'm all Mac). Rilot, Ill try bootcamp, Thanks.
     
  5. Wind_Shear

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Messages:
    90
    Likes Received:
    1
    I prefer Parallels to Bootcamp, but either will work.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  6. F6Rider

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    1,126
    Likes Received:
    346
    Location:
    Foothills Of The Sierra's, California
    I also prefer Parallels to bootcamp, just because it takes so long to reboot. With Parallels all you need do is slide your desktop over and your in a windows machine. And if you don't need it and want to free up resources just suspend it. I only have a couple MS specific programs I use. With my P2V i just use the MAC Assistant.
     
  7. DesertFlyer53

    Joined:
    Feb 21, 2014
    Messages:
    630
    Likes Received:
    1
    Location:
    Ridgecrest, CA
    Hey Jesse, I'm not a mac savy as you. How do I install Parallel's on my mac?
     
  8. Wind_Shear

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Messages:
    90
    Likes Received:
    1
    Just download it and it will walk you through the setup.

    You do have to buy it for $89 though...
     
  9. LuvMyTJ

    LuvMyTJ ADMINISTRATOR
    Staff Member

    Joined:
    Feb 9, 2014
    Messages:
    6,811
    Likes Received:
    4,376
    Location:
    Live! From New York!
    You can use this with Macs too and it's free... https://www.virtualbox.org
    No matter what you use you still need a valid version of Windows to install. You can't use a copy of Widows 7 or 8 as they call home to check validity.