Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Ask about ITELITE

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by eko.saputra, Aug 15, 2016.

  1. eko.saputra

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Hello, i'm looking for Itelite Antenna for my P3S in my country, but i didn't found it.

    I found on an online store who sell
    Itelite Antenna ITE-DBS01 V.2 for Quadcopter Yuneec
    I asked to seller about compatibility for P3S, and he said yes.

    Is it available for P3S?
    Here's the link
    Itelite Antenna ITE-DBS01 V.2 for Quadcopter Yuneec

    Thank's for the answers.
     
  2. eko.saputra

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    This is the screenshot of the product
     

    Attached Files:

  3. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,672
    Likes Received:
    5,710
    Location:
    Amory Mississippi
    This is the one you want . Hope my link is right . if not will fix it .
    drone-antennas
     
  4. eko.saputra

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Thx for the link but it doesn't shipping to my country :(
     
  5. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,672
    Likes Received:
    5,710
    Location:
    Amory Mississippi
    Did you go through the check out and see they didn't .
     
  6. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,672
    Likes Received:
    5,710
    Location:
    Amory Mississippi
  7. eko.saputra

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Thank you dirkclod.

    One more question, what will happen if I install the DBS01 v.02 on my P3S?
    Will it also extend the range?
     
  8. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,672
    Likes Received:
    5,710
    Location:
    Amory Mississippi
    You talking about the one in your screen shot .
     
  9. ray rokni

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    377
    Likes Received:
    138
    Maxxuav.com ships worldwide and he is a very nice guy with great customer service


    Sent from my iPad using PhantomPilots
     
    MasterBlaster likes this.
  10. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,672
    Likes Received:
    5,710
    Location:
    Amory Mississippi
    #10 dirkclod, Aug 16, 2016
    Last edited: Aug 16, 2016
  11. jeganx

    Joined:
    Jul 5, 2016
    Messages:
    284
    Likes Received:
    51
    @eko.saputra, are you Indonesian? If yes, then check tokopedia and bukalapak. They sell itelite antenna and you dont have to pay too much for freight and import duty. I ordered my P3 4K itelite antenna from dbsmod website and I have to pay almost double because of freight and import. For 3S, you need to find the one with 3 port. 1port 5.8Ghz and 2 port 2.4Ghz.
     
  12. eko.saputra

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    I already checked on tokopedia and bukalapak, but there aren't available stock for P3S.
    So, i only need itellite with 3 ports inside, even it's not for P3S?
     
  13. jeganx

    Joined:
    Jul 5, 2016
    Messages:
    284
    Likes Received:
    51
    Yes, 3 ports, 1 for 5.8Ghz and 2 for 2.4Ghz, but just a hint, the package will contain the SMA cables with ribbon tip which usually have the right length for installation inside the remote. The one in Tokopedia and Bukalapak that has 2 ports is for Pro and Adv. The panel for Yuneec is actually the same one for P3S, but I'm not sure if the cable is long enough. Take a look at this picture from the original dbs website:
    Phantom 3 Standard with quick mount is in stock and shipping NOW – DBS Mods
     
    #13 jeganx, Aug 16, 2016
    Last edited: Aug 16, 2016
  14. eko.saputra

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    It means that I can buy the panel for Yuneec DBS01 v.2 for my P3S and buy the SMA cables separately?
     
  15. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,672
    Likes Received:
    5,710
    Location:
    Amory Mississippi
    The panel is the same but that connecter is different to attach to the Standard and yes you can find cables .
    Way I see it if you have to go through the trouble of buying cables ,taking the time to figure out how to attach the panel to your TX
    your better off just buying the correct one to start with .
     
  16. jeganx

    Joined:
    Jul 5, 2016
    Messages:
    284
    Likes Received:
    51
    My suggestion, go find the cable separately. The Import duty and the freight will make you pay almost double the original price of $109. You could end up like me, paying about Rp.2.7mio in total while the price in toped and bukalapak is only Rp.1.7mio. You could upgrade other things with that 1mio extra. I regret importing it, if I had known, I would just buy the dbs for Yuneec and find the cable some place else. But to be honest, the antenna itself is not enough. Still need 5.8Ghz booster in Indonesia, especially Jawa. Too dense here. houses and wifi everywhere.
     
    #16 jeganx, Aug 16, 2016
    Last edited: Aug 16, 2016
  17. eko.saputra

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Yes, i'd like to buy the correct version for my P3s.
    Thanks for advice.

    Yeah, i don't want to spend much $$$. :(
    Wasn't Itelite for Yuneec already on 5.8 Ghz ?
    could you tell me more specifically about type of cables should I buy, for ex. the brand and the length.
    And if you'd like, please give me the seller link ;)
    thank you.
     
  18. jeganx

    Joined:
    Jul 5, 2016
    Messages:
    284
    Likes Received:
    51
    2 things:
    1. I mentioned 5.8Ghz Booster (amplifier), not about the antenna. The antenna panel for Yuneec already have 5.8Ghz port and 2 2.4Ghz port.
    2. Try finding IPX to RP SMA Pigtail cable. I think they have it in Tokopedia. I'm not sure the length needed for P3S, but I'm quite sure the one for 4K needs a longer one. Around 15-20cm.
    Jual PIGTAIL CABLE IPX TO SMA FEMALE CONVERTER KABEL 20cm ESP8266 WIFI GPRS - Tokoduino | Tokopedia
    Jual RP-SMA Female to uFL / u.FL / IPX / IPEX RF Coax RG178 Pigtail 8" 20cm - Toko Maharaja | Tokopedia
     
    #18 jeganx, Aug 18, 2016
    Last edited: Aug 18, 2016
  19. korakora

    Joined:
    Jul 8, 2016
    Messages:
    68
    Likes Received:
    17
    no ! definitely different
    yuneec q500 using 5.8ghz for video link and 2,4ghz for rc
    that is opposite with phantom 3 standard
     
  20. jeganx

    Joined:
    Jul 5, 2016
    Messages:
    284
    Likes Received:
    51
    No no, its the same panel. Take a look at these 2 picture. 1 is for Yuneec and 1 is mine in for 4K which means for 3S as well. You tell me which one is for Yuneec and which one is for Phantom.
    20160818_181238.jpg
    7716718_47645737-09a9-401a-878c-85e50150c118.jpg