Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Argtek

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by tonyferg, Jul 3, 2016.

  1. tonyferg

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Hello pilots. Just installed argtek mod on my standard and I am having range issues. Only getting about 300 ft in horizontal distance before remote signal lost warning and failsafe rth kicks in. Video is good always. I've checked the connections 3 times. Calibrated the remote calibrated the IMU and reinstalled the DJI app. Am I missing something? Could I have to much hot glue? Thanks for any help.





    Sent from my SM-T320 using PhantomPilots mobile app
     
  2. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    4,005
    Likes Received:
    1,170
    Location:
    Brookeville, MD, USA
    If you're sure you did everything perfectly, and you're sure there is nothing wrong with the antenna, then it must be a bad cable.
     
  3. Ohiowoodsman

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    471
    Likes Received:
    138
    Location:
    USA
    The first 1 I bought had a bad 5.8 cable end. Your gonna have to inspect it w/ a mag glass. Post a pic
     
  4. tonyferg

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Yes I think it is the cable end. Either it is defective or deformed slightly by my installation. Seems like a cheap kind of connection. They are a pain in the rear for me to install. I was thinking of splicing one of the original connectors on to the argtek wire but I know I won't get an exchange if I do that. Not sure if I feel like dealing with the exchange process. Thanks guys for the help.

    Sent from my SM-T320 using PhantomPilots mobile app
     
  5. AgnotGT

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Messages:
    65
    Likes Received:
    27
    Location:
    Santa Cruz, California
    I'd talk to them about buying replacement cables then reimbursing you when you return the defective ones.
     
  6. sdleo29

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    It is probably the firmware, I just put same kid in standard and it didn't help at all... I am getting 900 ft in open area (beach south shore of LI) and 300-500ft in residential area (houses and trees etc.)
     
  7. tonyferg

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Spliced one of the original connectors into the antenna wire and seems to have fixed the problem. To windy to do a full flight test today maybe tomorrow. Happy 4th everyone.

    Sent from my SM-T320 using PhantomPilots mobile app
     
  8. mcajr37

    Joined:
    Sep 7, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    9
    Im having the same problem with mine thinking of just going back to stock antennas my farthest was 5200 feet stock now lucky to get 1000'
     
  9. sdleo29

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    5200 feet on a standard is just crazy out of the box... Was that after firmware upgrade too?? I can't believe the deviation on the standards, some people get 5k and other 500... Order of magnitude difference!!
     
  10. Ohiowoodsman

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    471
    Likes Received:
    138
    Location:
    USA
    For me it was a simple email and I had the new 1 in 2 days. I would not splice
     
  11. mantiroidas

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    LTU
    5200 impossible.
     
  12. mantiroidas

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    LTU
    in any way ARGtek GM5 antenna kit price is to high for such small upgrade. and it looks terrible on controller. i have already back to stock.
     
  13. w5ttx

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Location:
    Texas
    I had the same problem, getting 3500 to 4000' on stock but only reached around 1700' on the ARGtek. So I took the RC cover back off, removed the hot glue from the connections and found that I did not connect the 5.8ghz connector correctly. I remembered that it did not "click" the first time I installed it so this time I definitely heard the "click", now Im getting (so far) 10718' with the ARGtek range extender.

    )
     
    Argoxp likes this.
  14. Paul Schulze

    Joined:
    Feb 23, 2016
    Messages:
    120
    Likes Received:
    13
    See"Amazing Range with Stock P3S" in this thread.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  15. Ohiowoodsman

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    471
    Likes Received:
    138
    Location:
    USA
    Good job! U also had a rare bird right out of the box. That seems to be the summary (bad connections).
     
    w5ttx likes this.
  16. w5ttx

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Location:
    Texas
    Yeah, can't wait to get back out there. The place is out in the country with no wifi and very little power lines and on top of a hill. LOS goes forever. I was nervous that flight and didn't try to go further. Maybe I'll try a little harder next time.
     
  17. Ohiowoodsman

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Messages:
    471
    Likes Received:
    138
    Location:
    USA
    If u haven't allready, make a pre flight checklist and use it EVERY time. Its makes the the butterflies go away
     
    #17 Ohiowoodsman, Jul 18, 2016
    Last edited: Jul 18, 2016
    captainmilehigh and w5ttx like this.
  18. 42FrankZ

    Joined:
    Jun 28, 2016
    Messages:
    215
    Likes Received:
    84
    Location:
    Baltimore MD
    I did a second test last night with the Argtek (from Amazon). The first test didn't show good distance but the area I was in may have been to blame, and I think I got lost behind trees and buildings.

    Last night I have a pretty open area and got out to 5134 feet before RTH. I likely could have gotten a wee bit further since I don't think I was quite pointed in the right direction/had the antennae not angled right.

    That said it was basically straight away at 380 feet up. I have to say it was by far the furthest and highest I have gone (ooops, went p to 440 at one point) since I have owned Swarm. It was a little nervous but in the end it was good. Got nice shots of the area too.