Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Anyone fitted a Zenmuse H3-2D and Futaba T8J inside a Phanto

Discussion in 'Zenmuse H3-2D GoPro Gimbal' started by MKheng, Aug 10, 2013.

  1. MKheng

    Joined:
    Jun 30, 2013
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Has anyone managed to fit in the RX unit of the Futaba T8J inside the Phantom along with the boxes for the Zenmuse H3-2D? I've got the H3-2D installed and now am looking to upgrade to the Futaba T8J but it's looking tight inside the Phantom and don't want to invest if there's no room to get the RX unit in.

    Cheers
     
  2. tmcgowan

    Joined:
    May 24, 2013
    Messages:
    86
    Likes Received:
    1
    Re: Anyone fitted a Zenmuse H3-2D and Futaba T8J inside a Ph

    It'll all fit, but it's very tight. I have exactly the same equipment you mentioned You need to make sure the ribbon cables don't cover a screw hole when reassembling the shells.

    Best regards,

    -Todd


    Sent from my iPad using Tapatalk HD
     
  3. The Editor

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    568
    Likes Received:
    7
    Re: Anyone fitted a Zenmuse H3-2D and Futaba T8J inside a Ph

    YUP - That's exactly what I fly. As tmcgowan says it IS a tight fit and you will curse everytime you fit the lid on but it WILL fit and I have never had an issue with set up, flights etc.
    The great thing about having the T8J (or any decent aftermarket TX for that matter) is you can set the dual rates/expo for yaw on a switch. I have mine set at circa 12% travel. That way if you are doing static yaws (which always seem too fast no matter how gentle you are on the sticks) you can flip a switch, give it full yaw either way and get a slow pan of the shot.
     
  4. Audaciter

    Joined:
    Mar 18, 2013
    Messages:
    724
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sunnyvale, California, USA
    Re: Anyone fitted a Zenmuse H3-2D and Futaba T8J inside a Ph

    Here is a picture of the setup I use now. It will change when the upgrade board gets here.
     

    Attached Files:

  5. MKheng

    Joined:
    Jun 30, 2013
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Re: Anyone fitted a Zenmuse H3-2D and Futaba T8J inside a Ph

    Cheers all Futaba ordered
     
  6. MKheng

    Joined:
    Jun 30, 2013
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Re: Anyone fitted a Zenmuse H3-2D and Futaba T8J inside a Ph

    12%? Which setting do I need to adjust?
     
  7. tmcgowan

    Joined:
    May 24, 2013
    Messages:
    86
    Likes Received:
    1
    Re: Anyone fitted a Zenmuse H3-2D and Futaba T8J inside a Ph

    I'm sure there's more than one way to do it, but I just used the NAZA Assistant software to configure the travel limits of the dial control within the gimbal control options.


    Sent from my iPad using Tapatalk HD
     
  8. Audaciter

    Joined:
    Mar 18, 2013
    Messages:
    724
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sunnyvale, California, USA
    Re: Anyone fitted a Zenmuse H3-2D and Futaba T8J inside a Ph

    "The editor" was speaking of setting up a programmable switch on the radio tx, to alter the rate of the left stick, while doing
    "Yaw" movement, while hovering. ( The craft will rotate slowly, because the stick has been programmed to have much less
    sensitivity.) In his case 12 percent.

    This way you can get nice slow panning shots.
     
  9. Cody2008

    Joined:
    Aug 31, 2013
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Re: Anyone fitted a Zenmuse H3-2D and Futaba T8J inside a Ph

    how bout all this and the mini iOSD? :)
     
  10. Cody2008

    Joined:
    Aug 31, 2013
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Re: Anyone fitted a Zenmuse H3-2D and Futaba T8J inside a Ph

    how bout all this and the mini iOSD? [FLUSHED FACE] I'm trying...
     
  11. rkchat

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Re: Anyone fitted a Zenmuse H3-2D and Futaba T8J inside a Ph

    Hi
    why don't you spend around 60 € or ??$ and change to the P330CB-H3-2D upgrade kit - the new board which includes all you need for the gimbal and future Video downlink for FPV. After that your phantom is carrying only the Futaba transmitter. Its close to empty and you got rid of some weight on top.

    http://www.dji.com/dji-has-released-the ... grade-kit/

    cu rainer