Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Any electronic buffs out there? Final call for help before I quit- VIDEO

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Ari, Jun 4, 2015.

  1. Ari

    Ari

    Joined:
    May 27, 2015
    Messages:
    118
    Likes Received:
    43
    Location:
    NYC
    Hi all,

    I made another video disassembling the drone. It is my final cry for help before I scrap this to others for parts...


    It seems the gimbal cable would not even fit even if I could get a new cable (which I can't until July). My guess that while manufacturing this, an 8 ribbon cable is put through the hole and then after the ends are soldered on.

    Can anyone with any experience in building electronics confirm this? If I buy an 8 ribbon cable from this site, (I plead ignorance on the topic, I chose this based on an educated guess)
    http://www.digikey.com/product-detail/en/AWG28-08/G-1/300-R/AE08A-10-ND/2391673
    can I just solder the cable ends into the plastic clips?

    Please advise

    Thanks
     
  2. envisionabove

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    1,036
    Likes Received:
    387
    Location:
    Tim in San Diego
    I can only say, try the p2 forums on the soldering part, as they had more cable problems.. You should find an answer I hope.
    Good luck sir
     
  3. Ari

    Ari

    Joined:
    May 27, 2015
    Messages:
    118
    Likes Received:
    43
    Location:
    NYC
    The design had completely changed on the P3. This would be no issue on the P2
     
  4. Tim D

    Joined:
    May 14, 2015
    Messages:
    28
    Likes Received:
    9
    Location:
    Quakertown, PA
    Ari, buddy, you're way overthinking this thing.
    JUST MAKE THE HOLE BIGGER........
    The hole is under the gimbal mount so it's out of sight.
     
    #4 Tim D, Jun 4, 2015
    Last edited: Jun 4, 2015
  5. envisionabove

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    1,036
    Likes Received:
    387
    Location:
    Tim in San Diego
    The mechanic's should have similarities solder wise and well...hope you find help.
     
  6. Fplvert

    Joined:
    May 28, 2014
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    708
    Location:
    Southern Idaho USA
    Just solder the wires back together. If the cable is too short, you might have to solder in some jumpers. You can fix this Bro!
     
  7. Ari

    Ari

    Joined:
    May 27, 2015
    Messages:
    118
    Likes Received:
    43
    Location:
    NYC
    If I had the cable in hand I would agree with you, but since I do not have the cable, nor can I get the cable, I am forced to make it. This brings up my cry for help with the soldering. I will reuse the old mounts, just pull the damaged wires out and shove the new ones in. I just don't know how go get the tiny ends to fit into the plastic clips. I am sure there are proper terms for this I just know next to nothing about this....
     
  8. Tim D

    Joined:
    May 14, 2015
    Messages:
    28
    Likes Received:
    9
    Location:
    Quakertown, PA
    edit
    I believe they are forced into the plastic end. Have some type of micro catch.
    On second thought, adding a splice in the middle is the only way to go.
     
    Toolguy likes this.
  9. louforgiveno

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Messages:
    644
    Likes Received:
    251
    On the original cables can you notice any shielding around the wires? That would be the only possible concern with the digi key item, it says its non shielded....try to confirm if the original is shielded or not and match that.
     
    Ari likes this.
  10. louforgiveno

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Messages:
    644
    Likes Received:
    251
    Also with cables like this the wire is usually soldered to the pin connectors and then push into the plastic connector, and usually you can "pull pins" from the connector.
     
    Ari likes this.
  11. Tim D

    Joined:
    May 14, 2015
    Messages:
    28
    Likes Received:
    9
    Location:
    Quakertown, PA
    Ari, I think you need Phantom 3 Part 42 Cable set DJIPH3P42
    It IS in stock at mantids hobby something.
    Phone # 888.83.hobby
    I just called to confirm, they have it in stock $14
    Thank me later.
     
    Ari likes this.
  12. Tim D

    Joined:
    May 14, 2015
    Messages:
    28
    Likes Received:
    9
    Location:
    Quakertown, PA
    maniacshobbycomplex.com
     
    Ari and louforgiveno like this.
  13. delirious

    Joined:
    May 4, 2015
    Messages:
    520
    Likes Received:
    143
    http://www.adorama.com/DJIP3P49FGFC.html

    part 49

    I think it's this one. Specifically says gimbal cable. Adorama has both in stock. The one listed above and this one. I'd buy both and see. They have a great return policy
     
    #13 delirious, Jun 4, 2015
    Last edited: Jun 4, 2015
    Ari likes this.
  14. louforgiveno

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Messages:
    644
    Likes Received:
    251
    I agree.
    Good job Tim !
     
    Ari likes this.
  15. Tim D

    Joined:
    May 14, 2015
    Messages:
    28
    Likes Received:
    9
    Location:
    Quakertown, PA
    image.jpg
     
    scott rich and Ari like this.
  16. Ari

    Ari

    Joined:
    May 27, 2015
    Messages:
    118
    Likes Received:
    43
    Location:
    NYC
    You guys are the greatest! I called them yesterday and they said July!
     
  17. delirious

    Joined:
    May 4, 2015
    Messages:
    520
    Likes Received:
    143
    make sure and call them. Ask if the gimbal cable is in there. Dont know why they list a part 49 that says gimbal cable but they do.
     
  18. louforgiveno

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Messages:
    644
    Likes Received:
    251
    Ok is this thread gonna turn into pages of people posting alternate links
    Now make right and "like" Tim's post ;)
     
    Ari likes this.
  19. Ingsoc75

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    129
    Likes Received:
    20
    I may be parting out my P3P if anyone is interested.
     
  20. louforgiveno

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Messages:
    644
    Likes Received:
    251
    What condition is the shell in ? That's the first item i want...