Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Android Beta issues with NFZ

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by edraven, Jan 28, 2016.

  1. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
    According to DJI - The World Leader in Camera Drones/Quadcopters for Aerial Photography when you're using the Android Beta: DJI - The World Leader in Camera Drones/Quadcopters for Aerial Photography

    I take that to mean you can unlock from inside the app, but the warning that comes up just says to go to dji.com/flysafe to use the "offline" unlock. Is there such thing as an in-app unlock?

    I ask because the offline unlock doesn't work, at least not for me, even with a valid unlock showing in the app. Is this just broken, or does it work for anyone with current firmware?

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. PJ Orlando

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    119
    Likes Received:
    27
    Location:
    Tucson AZona
    In my area only the airports are restricted so I don't have that answer for you. I expect an update very soon that will correct some of these things and make it simpler. How I read it was once you sign up and verify with you CC you will be able to unlock yellow zones within the app. I could be wrong but pretty sure I read that somewhere before downloading the beta.
     
  3. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
    That's what I thought too, but doesn't seem to be the case. I'd love to be proven wrong if anyone has done it.
     
  4. PJ Orlando

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    119
    Likes Received:
    27
    Location:
    Tucson AZona
    Currently I just don't have a yellow zone to try. I'm very curious myself now if it isn't in app then why not?
     
  5. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
  6. PJ Orlando

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    119
    Likes Received:
    27
    Location:
    Tucson AZona
    Yes...there is the 1.7 firmwear you have to install.
     
  7. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
    1.07?
    Phantom 3 Advanced Beta Firmware V01.07.0043
    Phantom 3 Professional Beta Firmware V01.07.0043

    I have 1.35 installed now on my Standard
     
  8. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
    #8 edraven, Feb 1, 2016
    Last edited: Feb 1, 2016
  9. Richard Hardy

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    but the dji site says the Phantom 3 Professional Beta Firmware V01.07.0043 is for android only? Does this mean only android devices with the 1.7 beta dji go app will work with the phantom? Very little information from DJI on this which is bad. Also can you use third party mapping apps like maps made easy once you have unlocked the area through DJI?
     
  10. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
    DJI basically told me since I have a Standard, I'm out of luck. DJI needs to get their act together or nobody is ever going to recommend the brand again.
     
  11. azpilot61

    Joined:
    Feb 1, 2016
    Messages:
    166
    Likes Received:
    48
    Location:
    Arizona
    The standard is not released yet so roll back the android one to the one in the play store.
     
  12. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
    Yeah, and that solves nothing, there's no way to unlock NFZ's on a Standard
     
  13. azpilot61

    Joined:
    Feb 1, 2016
    Messages:
    166
    Likes Received:
    48
    Location:
    Arizona
    I'm right at PHX Sky Harbor Airport, running the play store version of 2.6.0 and 1.5.03 or whatever it is on the phantom and I don't get any GEO popup at all. In fact those builds don't know anything about GEO fencing at this time. So either I'm lucky or notorious.
     
  14. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
    Your firmware must be out of date, or you've never had internet access on your device while connected, or you're really lucky!
     
  15. azpilot61

    Joined:
    Feb 1, 2016
    Messages:
    166
    Likes Received:
    48
    Location:
    Arizona
    Firmware is the latest I just flew it last night with no problems and device says firmware is up to date. AFAIK the standard is not supported yet so if the Android beta APK is loaded I would remove it and load what is in the play store as this could be causing the issue. But what do I know.
     
  16. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
    The play store app not working to unlock NFZ's is what made me seek out the beta, but I have gone back to 2.6 anyways, still no luck.
     
  17. dec

    dec

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Messages:
    57
    Likes Received:
    2
    Cross post from DJI forum. Below is what I was sent regarding the beta for the P3P (and Inspire), but I'm having same issue as edraven (BTW - iOS users can send an email to beta@dji.com and they will send you iOS Beta app.

    ***********
    Uninstall the GO app from device: Go to settings, Applications, Application manager, find GO app and uninstall.
    Installing 2.2.4 GEO Beta app: Go to DJI Geo webpage DJI - The World Leader in Camera Drones/Quadcopters for Aerial Photography
    Click on Android Beta Version APK, Agree to terms and it will then download
    Go to My Files, in Recent files click on the DJI app icon and it may say “Install Blocked” click on settings (if you get a different error then go to settings and scroll down to “Lock Screen and Security” Under Unknown sources slide the button to ON. Then go back to the DJI icon in My Files and then tap the icon and click agree and then the new 2.4.4 GEO Beta version app will open.

    You also have to install the 1.7 firmware for your aircraft from the same DJI link. (only available for the P3 Pro/Advanced and Inspire. MAKE SURE TO INSTALL THE CORRECT FIRMWARE FOR YOUR AIRCRAFT.
    When you get to the flying site, if it’s an Authorization Zone you can unlock providing a credit card or mobile phone number (using cell will send you a text message with a code)
    You can also unlock from home ahead of time by using the map page and you can unlock up to 30 zones and they will be unlocked for 72 hours. DJI - The World Leader in Camera Drones/Quadcopters for Aerial Photography
     
  18. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
    Again, that's great if you have a Pro/Advanced, but if you have a Standard, and live inside a NFZ, DJI updated your bird into a nice paperweight.
     
  19. DaveS

    Joined:
    Feb 26, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have a phantom 3 advanced, and I see the firmware here.. DJI - The World Leader in Camera Drones/Quadcopters for Aerial Photography. I'm able to update the quad, but not my controller. I normally use an iPhone/Ipad, and because the update is only available on android, I tried using my girlfriends phone. I can't get the controller to connect to the phone. Now I have to revert to the latest firmware. But, I'm not sure why people are saying the firmware isn't available for the advanced. It is...it just doesn't work.

    Update: Wow...girlfriend just told me her usb2 connection of her phone is not working anymore. She's been using a wireless charger. That may be my problem. Hopefully the link I provided above works for you!
     
    #19 DaveS, Feb 26, 2016
    Last edited: Feb 26, 2016
  20. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
    Again, I'm talking about the STANDARD.