Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Am I supposed to have 2 phantom wirelss networks on my phone

Discussion in 'Phantom 2 Vision Discussion' started by ccase39, Jan 11, 2015.

  1. ccase39

    Joined:
    Jan 3, 2015
    Messages:
    471
    Likes Received:
    17
    Watching this https://www.youtube.com/watch?v=ItUhaVCah18 and some other tutorials I see where they actually have two Phantom networks. One for the extender and one for the Phantom itself. I am only picking up one on my device. This would explain a lot as I am still trying to figure out why it shows 0 sattelites and 0 battery % inside my app when I am viewing through camera figure it also might solve my camera tilt problem.
     
  2. general01

    Joined:
    Feb 27, 2014
    Messages:
    468
    Likes Received:
    4
    Re: Am I supposed to have 2 phantom wirelss networks on my p

    No your only supposed to see one network address and that is of the repeater
     
  3. Happyflyer

    Joined:
    May 5, 2014
    Messages:
    1,805
    Likes Received:
    98
    Location:
    Cold, Cold, Michigan
    Re: Am I supposed to have 2 phantom wirelss networks on my p

    Interesting video. I wonder where they got the second address from? Only one shows up now days.
     
  4. RCRookie

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    703
    Likes Received:
    11
    Location:
    East Texas
    Re: Am I supposed to have 2 phantom wirelss networks on my p

    Only 1 network is SUPPOSED to be broadcast...Ive heard of people seeing the other one.
     
  5. jasonnelson007

    Joined:
    Dec 4, 2014
    Messages:
    190
    Likes Received:
    10
    Re: Am I supposed to have 2 phantom wirelss networks on my p

    Mine shows 2. The phantom default one and the other is the custom named one.
     
  6. RCRookie

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    703
    Likes Received:
    11
    Location:
    East Texas
    Re: Am I supposed to have 2 phantom wirelss networks on my p

    2 x P2V+ with Phantom Connection Broken

     
  7. Byroman

    Joined:
    Oct 27, 2013
    Messages:
    118
    Likes Received:
    1
    Location:
    Libby, Montana
    Re: Am I supposed to have 2 phantom wirelss networks on my p

    Look at the date of the video... this was just about the time of the first release of the Vision - and maybe just days prior.
    I received mine not long after this video was published and never saw two networks at start-up. I would guess the Vision in the video contained some quirks found only in beta firmware and very early components.

    Did you guys also hear him explain that the camera was not installed at the factory? :roll: