Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Standard After water crash one engine dont run

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by kataklysm, Sep 17, 2016.

  1. kataklysm

    Joined:
    Sep 17, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi, in first sorry for my English.
    I have p3s and i was crash in water

    After crash all work good but one motor dont spin... When i check solder pads on mainboard all good Motors have ~12v when aircraft is ready to fly, damage motor have 16v all time after phantom is on.

    Please help
     
  2. Jayfdee

    Joined:
    Apr 22, 2015
    Messages:
    287
    Likes Received:
    71
    Was it salt water or Fresh?
     
  3. kataklysm

    Joined:
    Sep 17, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Its River, well probably fresh
     
  4. Jayfdee

    Joined:
    Apr 22, 2015
    Messages:
    287
    Likes Received:
    71
    OK river water is better than sea, but you really need to dry out properly, standard advice is to pack the Phantom in a sealed container with dried rice to thoroughly dry out all components. The rice is a dessicant and will absorb all the moisture, not sure how long to leave it, maybe 1 to 2 weeks, and then try again. Silica Gel will work if you have some.
    Sorry to hear your accident.
     
  5. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,637
    Likes Received:
    364
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    Welcome to the forum!, sorry your first posts are about a crash.
    I have not actually done any kind of work inside, but as I would think the motor is damaged and not drawing any current, but I think they always changed the ESC also. I don't thing drying out anymore is going to help this, but one to two weeks in rice is the norm. It has been said that Chinese people will fix it when it is in rice. :rolleyes:

    If the battery got wet, don't use it or charge it, and don't just throw it away, store it a place that would not ignite anything else.

    Rod
     
  6. kataklysm

    Joined:
    Sep 17, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks for all tips
    I was searching problem all day and find it
    I find damaged transistor MOSFET 4407A on motherboard in power section motor no. 2. For test i was switch this transistor between moto 2 and 3. Motor 2 is alive again :)
    Now i waiting for new transistor
    Thanks you all