Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Standard After crash, won't connect to controller

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Alex Alex, Dec 28, 2015.

  1. Alex Alex

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Hello, any help would be much much appreciated.
    I crashed my P3S, replaced flat ribbon cable, now after power on I get a slow yellow blinking light, I can move the camera slightly with the controller, but the DJI App says controller is connected but the aircraft is not. I re-formatted the SDCard and nothing changed. A few hours ago I was able to actually fly the drone without it being connected to the DJI app, but now I can't for some reason.
    Is there a way to run diagnostics on this and see what the problem is? Does NAZAM work with Phantom 3 or are there any other apps to see diagnostics and logs files(I checked the ones on the sd card but found nothing other than firmware update success messages).
    Thank you for reading this and hopefully you can shed some light on these problems.
     
  2. Buckaye

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    1,557
    Likes Received:
    420
    Location:
    Orlando
    you could try re-linking the controller to the Phantom and see if that helps. The instructions for doing so are in the manual.
     
  3. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,864
    Likes Received:
    5,558
    Location:
    US
    This is a normal aircraft status indicator. It means you're ready to fly, but there is no GPS signal.

    It sounds like the gimbal is connected, but the camera is not (since you have no video). Double-check that your flat gimbal cable is installed properly. Here's a good how-to if you want to compare it to what you did.

    What happens now?

    No.

    No.
     
  4. Alex Alex

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Here's a summary:
    - R-Y-G blinking lights fast, doesn't stop.
    - Reformatted SD Card, uploaded newer firmware and nothing, then switched back to original firmware
    - Drone does not fly, tried both sticks bottom and nothing
    - No live camera feed, re-installed flat ribbon cable twice
    - No connection to controller, tried re-pairing through DJI app and nothing
    - Can move camera left right through controller and up, down through DJI app

    The only thing I can think of that I haven't done is open the body and check all the cables are connected. Is it possible the wifi or antenna cables got yanked from the board during the crash and that's why I'm not getting any video feed or connection to the RC?

    I crashed the drone in the top of a 6 story building, then it fell on some bushes in the ground. One landing gear bent, ripped flat ribbon cable and broke the yaw arm.


    Thanks for all your help. I'll keep updating this post as I go along so I can helpfully help others who may be experiencing similar problems.
     
    #4 Alex Alex, Dec 28, 2015
    Last edited: Dec 28, 2015
  5. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,864
    Likes Received:
    5,558
    Location:
    US
    Per the Phantom manual, this occurs when the Phantom is turned on and when it's running a self-diagnostic test. If you let your Phantom run for a while (~10 minutes or so), does it continue to blink R-Y-G?

    You could check inside, but it's likely that you won't find anything. There aren't many cables inside of the Phantom 3.
     
  6. Alex Alex

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Yes, it doesn't stop even after an hour. I tried re-formatting the SDcard and put the latest firmware (1.03.0050), I got yellow lights for a few minutes then again the RYG.

    The button on the Phantom that's for re-linking the RC controller, can that be used to do a hard reset? Or is there any way to reset the Phantom without the controller or DJI app?

    Also, DJI app has an option for USB debugging, what's that for?
     
  7. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,864
    Likes Received:
    5,558
    Location:
    US
    No. I'm assuming there must be some way to do a hard reset, but DJI has not documented it.

    Nothing that I know of. It looks like people used it as a workaround in an older firmware release. See more here.
     
  8. Alex Alex

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Below is a copy of my log, does anyone know which part this is:
    [00027604][07 00][00] device not detected.
    *EDIT: I contacted DJI chat support and they told me it's the WIFI module.

    Also, does anyone have actual .bin files of firmware? I've been searching everywhere and cannot find firmware files to try and downgrade.

    [00014182]========== remo-con disconnect. boot(15) ============
    [00014230]Packet [C:\P3C_FW_V01.02.0040.bin] detected, card sn [0x359db7a4].
    [00014284]Packet upgrade start...

    [00014338]Packet checking...
    [00014389]Packet vlink 01.02.0040 <-> 01.01.0030.
    [00014442]Record vlink 01.00.0017 <-> 01.00.0014 (flow = 0).
    [00014500]Done.

    [00014553]Version checking[1]...
    [00014604][04 00][00] v1.41.0.0 -> v1.41.0.0
    [00014753][11 00][00] v1.8.0.0 -> v1.7.0.0
    [00014800][01 00][00] v1.13.4312 -> v1.13.4312
    [00014859][01 01][00] v1.13.4312 -> v1.13.4312
    [00014956][03 05][00] v34.2.0.9 -> v34.2.0.9
    [00015054][03 06][00] v2.4.10.7 -> v2.4.0.5
    [00027604][07 00][00] device not detected.
    [00027704][09 00][00] v0.1.1.0 -> v0.1.0.9
    [00027815][12 00][00] v5.9.0.0 -> v5.9.0.0
    [00027937][12 01][00] v5.9.0.0 -> v5.9.0.0
    [00028042][12 02][00] v5.9.0.0 -> v5.9.0.0
    [00028140][12 03][00] v5.9.0.0 -> v5.9.0.0
    [00028197]Packet upgrade failed at version checking.
     
    #8 Alex Alex, Dec 29, 2015
    Last edited: Dec 29, 2015
  9. Alex Alex

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Where can I get the next-to-latest firmware for Standard P3?