Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

AEB Photos

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Wilfros, May 29, 2015.

  1. Wilfros

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    120
    Likes Received:
    47
    Trying all the new toys on the new P3. Tonight I tried the ABE setting. I bracketed for 5 photos. So Far So Good!

    When I got home all the 5 photos were exactly the same in every respect. I am wondering if there is a bracket setting we are supposed to use before shooting that determines the light settings between the photos.

    Can anyone help?

    Thanks
     
  2. blade strike

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    808
    Likes Received:
    462
    Location:
    Big Bear, CA
    Sounds like you didn't use bracket mode but 5 shot burst.
     
    loganintx likes this.
  3. Wilfros

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    120
    Likes Received:
    47
    THANK YOU ... No sure, but that sounds like exactly what happened. Can't wait for the battery to charge so I can try again. AND the excitement continues .......
     
  4. gjoseph

    Joined:
    Apr 30, 2015
    Messages:
    106
    Likes Received:
    30
    I have had success but only when I use the shutter button on the pad not the controller- you will see a blue light rotating around the shutter button on the pad- you have to wait till it stops to take next pic or video

    P3 HDR Pano 1.jpg
     
    leglessmatt likes this.
  5. blade strike

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    808
    Likes Received:
    462
    Location:
    Big Bear, CA
    Correct the HDR shutter only works via the app.
     
  6. Wilfros

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    120
    Likes Received:
    47
    As a thank you to those who helped with this problem I post the photo below. It worked perfectly once I started using the iPad rather than the controller.

    Here is the photo I just took. In the processing I tried to keep it natural rather than artistic. Thoughts always appreciated.

    [​IMG]
     
  7. Advexure

    Approved Vendor

    Joined:
    Sep 12, 2014
    Messages:
    367
    Likes Received:
    164
    Location:
    Los Angeles, CA - New York, NY - Sheboygan, WI
    Great shot, @gjoseph
     
  8. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun
    I just tried this on the bench and HDR seems to work fine.

    However whilst it is taking the shots and storing them the iOS display goes black and I get "no signal" on the top and it turns red.
    Is that what others are getting ?
     
  9. Fourblade

    Joined:
    Aug 9, 2014
    Messages:
    408
    Likes Received:
    67
    Location:
    Warwickshire UK
    Yes it's a bit disconcerting for 3-4 seconds and if the P3 moves around during the HDR shot you might get a bit of softness and blur.
     
  10. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
    Proper HDR software will align images if not quite perfect (and give far more control of the result)
    It's asking a lot from an airborne camera - however a distant subject you'll often get away with it.
     
  11. blade strike

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    808
    Likes Received:
    462
    Location:
    Big Bear, CA
    I would suggest to use the bracket mode instead of HDR. This gives you full control over the HDR image in proper software.
     
  12. Oleost

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Why is this?

    Dji Go app does aeb with shutter button?