Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

2.7k on P3P

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Don176, Oct 11, 2015.

  1. Don176

    Joined:
    Jul 28, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    4
    Can we take videos in 2.7k on our professional like the Advance?

    4K and my old computer does not get alone very well.

    Basically 1080p works well, but I think 2.7k would be nice to have as an option.
     
  2. blinkpunk92

    Joined:
    Aug 22, 2015
    Messages:
    45
    Likes Received:
    12
    I've wonder weed the same thing
     
    Justin Namon likes this.
  3. Jason Weston

    Joined:
    Aug 4, 2015
    Messages:
    48
    Likes Received:
    19
    Can't do it unless you record in 4K and transcode down to 2.7K, you'd think the pro would have all the recording features of the models below it, it is the "PRO" version.
     
  4. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,416
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    I would feel duped owning a Pro and not having at least 2.7K. I don't know what they were thinking..
    DJI could have really up the anti and given the Pro 2.7k@60fps just to keep their users happy.
     
  5. gtpark

    Joined:
    Sep 15, 2015
    Messages:
    96
    Likes Received:
    25
    2.7k @60fps seems to be the sweet spot between file size, computing power required and great looking video.
     
  6. DroningOnAndOn

    Joined:
    Aug 18, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    19
    Seems very questionable IMHO that the other two get 2.7K @ 60fps whilst we Pro owners don't.

    Why?

    2.7K @ 60 fps would be where I likely would shoot as I like 60 fps better than 30 fps.
     
  7. ianwood

    ianwood Taco Wrangler
    Staff Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    4,922
    Likes Received:
    1,800
    Location:
    Lost Angeles
    2.7K is the best image setting for the imager and SOC hardware being used. Unfortunately, DJI has indicated there is a hardware limitation somewhere else in the Pro that prevents it from being used.
     
  8. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,416
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    Std and Adv don't get 2.7K@60FPS, they get 2.7K@30FPS.
    What I was saying is that the PRO owners should have gotten 2.7K at both 30 and 60 FPS.