Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P3 Firmware 1.8.80 firmware kills your signal range

Discussion in 'Firmware' started by SkynetOne, Jul 5, 2016.

  1. SkynetOne

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    1
    Location:
    Silverdale , WA.
    Title pretty much says it all.

    I have a Phantom 3 Profession.

    Was forced into a firmware update by the DJI nagware.

    I was running 1.06.0040 with great 1500+ feet range, but i could not get the build in map to work.

    I finally caved in , updated to 1.8.80............and now my range craps out about 350 feet.

    Same flying location, batteries,etc.

    The only thing that has changed is the aircraft's firmware.
     
  2. Ojcze Nasz

    Joined:
    Jun 2, 2016
    Messages:
    226
    Likes Received:
    157
    I'd complain to DJI straigh away.
     
  3. SkynetOne

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    1
    Location:
    Silverdale , WA.
    Doing that on their facebook page now.
     
  4. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    412
    Likes Received:
    52
    Location:
    SW UK
    I've only had my new p3p a couple of months and it was on FW 1.8.80 but never tried much distance but this week I've updated to 1.9.60 and for the first time I stretched my legs so to speak and sent it 2000ft away over the fields with no problem whatsoever ,had full video on my headplay all the time, really pleased with it.
     
  5. hugedog897

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    93
    Likes Received:
    25
    Sorry to say but your not the only one in this boat

    Many many people suffering the same as you i am one of them

    Sent from my SM-G920I using Tapatalk
     
  6. GPSMapNut

    Joined:
    May 16, 2016
    Messages:
    44
    Likes Received:
    20
    350 feet? It's not the firmware problem. Something else is broken.
     
    Pharm likes this.
  7. billakos

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hello i have stantard3 when is avalaible the new firmware?
     
  8. SkynetOne

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    1
    Location:
    Silverdale , WA.
    " 350 feet? It's not the firmware problem. Something else is broken. "

    Well, it's not that.

    It's the firmware. And now DJI has upgraded the DJI GO App as well.....so expect more stuff to go wrong.
     
  9. wlkngmachine

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    22
    Likes Received:
    2
    yikes im on 1.7.6 and I'm so tempted to update but I keep holding out because of posts like this
     
  10. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,668
    Likes Received:
    5,710
    Location:
    Amory Mississippi
    This isn't for the Standard and the newest firmware hasn't been released yet . It's still in beta and it is 1.7.8 unless I'm mistaken .
     
  11. Colorado68

    Joined:
    Jun 25, 2015
    Messages:
    89
    Likes Received:
    28
    Location:
    Golden, CO
    Still on 1.2.6 version with pilot ap.. no problems at all and fly several miles. Decided the novilty need for follow me or orbit wasn't worth the hassle of continiouly keeping up with updates.
    just dedicate a tablet thats always in airplane mode so no forced updates work great.
    best platfrom ever, no problems.
     
    80Aerial likes this.
  12. jryser

    Joined:
    Aug 3, 2014
    Messages:
    328
    Likes Received:
    118
    Location:
    Indiana
    I just wrote a much more verbose post that you articulated much better than I did on this same subject!


    Sent from my PT beating heart