Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

1.0 just upgraded the software to 4.0.2. Basic calibration?

Discussion in 'Phantom 1 Discussion' started by FredMurtz, Jul 29, 2014.

  1. FredMurtz

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    110
    Likes Received:
    3
    Location:
    SoCal
    1.0 Phantom just upgraded the software to 4.0.2. Now do the Basic calibration? I see the option to do "Advanced calibration" also?? Can't find anything on which to do or why.

    I also see some downgrading to 3.0 for better performance? Try the 4.0 and then downgrade to 3.0?

    Thanks
     
  2. EMCSQUAR

    Joined:
    Sep 5, 2013
    Messages:
    1,692
    Likes Received:
    6
    Location:
    N 44.895 W 93.354 Minnesota
    Re: 1.0 just upgraded the software to 4.0.2. Basic calibrati

    Fred, do the advanced IMU calibration. It can take up to 10 mins but it's more efficient than basic. Note: you might see a window pop up saying to try again in 5mins because of IMU being hot - just click through that - as it's a known bug in software from day 1.

    On original Phantom as yours 4.0.2 is a good set up and really stabil.
     
  3. FredMurtz

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    110
    Likes Received:
    3
    Location:
    SoCal
    Re: 1.0 just upgraded the software to 4.0.2. Basic calibrati

    Thanks a ton EMC, doing the advanced now.
     
  4. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    Re: 1.0 just upgraded the software to 4.0.2. Basic calibrati

    Fred, also be sure to apply the Default Phantom Settings file found on DJI's download page, after the firmware update. Then double-check that in the NAZA Assistant the receiver type is still set to D-bus and the mixer type is set to QuadRotorX.
     
  5. FredMurtz

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    110
    Likes Received:
    3
    Location:
    SoCal
    Re: 1.0 just upgraded the software to 4.0.2. Basic calibrati

    Adv calibrate took about 2 mins.

    I did reinstall the default settings after software upgrade but I didnt check the receiver type and mixer type settings. Thanks OI P.
     
  6. FredMurtz

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    110
    Likes Received:
    3
    Location:
    SoCal
    Re: 1.0 just upgraded the software to 4.0.2. Basic calibrati

    Receiver was set to PPM. I set it to D-bus. How do I enter that change to make it so?
     
  7. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    Re: 1.0 just upgraded the software to 4.0.2. Basic calibrati

    Actually I just realized you said it's a 1.0, not a 1.1.1....so your Rx type should be set to PPM. The D-bus Rx didn't arrive until the 1.1.1.
     
  8. FredMurtz

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    110
    Likes Received:
    3
    Location:
    SoCal
    Re: 1.0 just upgraded the software to 4.0.2. Basic calibrati

    Thanks. OI P, Ive got an oldie.